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De salciciis piscium - Delle salsicce di pesci
preparazione

De salciciis piscium

Ad faciendum salcicias de piscibus, ponantur pisces in aqua calida ad bulliendum, ita quod possint bene depulpari a spinis. Post, accipe herbas odoriferas et species, tere bene cum, pulpa piscium; et ponantur in panno lineo perforato et comprimantur fortiter. Et ponantur in frissorio cum oleo feruenti et facias oblungum, rotundum vel transversum, sicut volueris.

Delle salsicce di pesci

Per fare salsicce di pesci, metti i pesci a bollire in acqua calda, in modo che si possano spolpare per bene dalle spine. Poi prendi erbe odorose e spezie, tritale bene con la polpa dei pesci; e si pongano in un panno di lino traforato premendo forte. Si mettano a friggere in padella con olio bollente, e falle oblunghe, rotonde o a strisce, come vorrai.

fonte
Anonimo trecentesco della Corte Angioina Liber de coquina visualizza
 
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